Webshop op basis van OpenCart

De zogenaamde OpenCart software werd op de markt gebracht in het jaar 2008. Ze staat er om bekend niet alleen zeer stabiele, maar ook uiterst werkbare software te zijn voor zowel kleine als middelgrote webshops. Niet alleen staat het gebruik van OpenCart garant voor een optimaal gebruiksgemak, daarnaast zitten er van zichzelf reeds behoorlijk wat mogelijkheden in verwerkt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld WooCommerce bij WordPress geldt voor OpenCart ook dat het volledig op zichzelf staande software is. Dit betekent dat er hierbij dus geen sprake is van louter en alleen maar een plugin op een ander platform. Voor OpenCart geldt dat er bovendien op het internet ook ruim voldoende documentatie is terug te vinden waardoor geen enkele functionaliteit voor jou onontdekt zal blijven.

Geen torenhoge ontwikkelingskosten

De grootste vrees waar veel mensen over beschikken die van plan zijn om een eigen webwinkel op te starten heeft betrekking tot het feit dat men zeer hoge ontwikkelingskosten verwacht. Toegegeven, wanneer het platform vanaf de grond af aan moet worden opgebouwd gaat daar inderdaad niet alleen heel wat tijd, maar ook expertise in zitten. Dit zorgt er voor dat je vaak moet stil blijven staan bij een meer dan behoorlijke ontwikkelingskost. Gelukkig is het ook mogelijk om de ontwikkelingskosten voor jouw webwinkel ook danig binnen de perken te houden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van software zoals OpenCart.

Wat OpenCart zo interessant maakt is dat ze in de basis reeds over een ongelofelijk uitgebreide functionaliteit beschikt. Alle vereiste basisfuncties voor een webshop zijn dan ook reeds aanwezig. Wil je graag extra functionaliteiten toevoegen aan je webshop? Dan is ook dat doorgaans in een handomdraai mogelijk. Verder biedt OpenCart je alle mogelijkheden waar je als toekomstige eigenaar van een professionele webwinkel naar op zoek bent.

Een volledig gepersonaliseerde webshop? Het is perfect mogelijk!

Het is niet omdat er gebruik wordt gemaakt van een bestaand CMS zoals OpenCart dat elke webwinkel die op dit platform wordt gebouwd er hetzelfde uitziet, in tegendeel. Het is dan ook voor iedereen die van dit systeem gebruik wil maken perfect mogelijk om een template te laten ontwikkelen geheel op maat van de vooropgestelde wensen en verwachtingen. Dit betekent meteen ook dat jouw webwinkel er op eender welk platform altijd uitstekend uit zal komen te zien. Of er daarbij nu gebruik wordt gemaakt van de webwinkel op een gewone computer of op een mobiel systeem zoals een smartphone of tablet maakt geen verschil. In al deze verschillende gevallen staat een optimaal gebruiksgemak altijd centraal!

Eenvoudig uit te breiden op maat van jouw wensen

In de basis kan er worden gesteld dat het OpenCart systeem reeds behoorlijk compleet is. Alle functionaliteiten zijn dan ook standaard aanwezig om jouw eigen webshop op te kunnen zetten. Dit gezegd hebbende is het best mogelijk dat je op een zeker ogenblik de beschikking wil kunnen krijgen over bepaalde extra functionaliteiten. Ook dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Er is namelijk een ongelofelijk uitgebreid aanbod met OpenCart extensies voor handen. Is er toch geen functie die aan jouw wensen en verwachtingen tegemoet weet te komen? Dan kan deze nog altijd worden ontwikkeld. Het mag dan ook duidelijk zijn, de keuze voor een OpenCart webshop biedt je over de hele lijn exact datgene wat je van jouw webshop verwacht!

Robin

Robin

Robin is bij Demolium actief als IT consultant en developer. Zijn expertise ligt bij het implementeren van ERP en CRM oplossingen, en het ontwerpen en ontwikkelen van complexe online applicaties.