Voorraadbeheer in Odoo

Het beheren van je voorraad is ongelofelijk belangrijk. Het spreekt immers voor zich dat het laatste dat je wil is dat je op een bepaald ogenblik niet aan de vraag van je klanten kan voldoen. Niet in het minst is dit vervelend wanneer je voorraadstatus een foutief beeld aangeeft. Omwille van deze reden is het altijd belangrijk om gebruik te maken van betrouwbare software die jouw voorraadbeheer tot in de puntjes kan regelen. Odoo voorraadbeheer is wat dit betreft het absolute neusje van de zalm. Door gebruik te maken van deze module zal je namelijk kunnen vaststellen dat je nooit nog hoeft te vrezen om in de knoop te komen met je voorraad. Hoe Odoo voorraadbeheer daar nu precies voor zorgt en hoe ze helpt bij het realiseren van een maximale magazijn efficiëntie? Dat ontdek je hier!

Een slim dubbel invoer voorraadsysteem

Odoo voorraadbeheer maakt in eerste instantie gebruik van een slim, dubbel invoer voorraadsysteem. De aanwezigheid van dit systeem zorgt er voor dat er geen sprake is van een voorraadinvoer, -uitvoer, of -transformatie. In plaats daarvan wordt er wel gebruik gemaakt van voorraadbewegingen tussen verschillende locaties. Dit zorgt er voor dat niet alleen de prestaties binnen je bedrijf kunnen worden verbeterd, dat geldt ook voor de verwerkingstijd. Dit gegeven alleen al zorgt er voor dat het Odoo voorraadbeheer een absolute meerwaarde kan vormen voor jouw onderneming.

3 sterke troeven van Odoo voorraadbeheer

Bovenstaande is nog maar het puntje van de ijsberg. Heel wat bedrijven hebben er doelbewust voor gekozen om over te stappen op het Odoo voorraadbeheer systeem. Dit omwille van de vele sterke troeven waar deze software over beschikt. Enkele van de sterkste troeven waar je als gebruiker op kan rekenen zijn dan ook de volgende:

  1. Deze software werkt met volledig automatische aanvulregels. Er kan onder meer van deze aanvulregels gebruik worden gemaakt om de offerteaanvragen bij uw leverancier te automatiseren.
  1. Odoo voorraadbeheer beschikt over enkele geavanceerde functies die sterk vereenvoudigd zijn. Door gebruik te maken van deze grensverleggende automatiseringsmogelijkheden en geavanceerde routes is het mogelijk om elk magazijn tot in de puntjes en op de meest efficiënte wijze te beheren. Zowel zaken zoals dropshipping, cross-docking en het beheren van meerdere magazijnen wordt kinderspel.
  1. De double-entry controle maakt het mogelijk om werkelijk elke voorraadmutatie te traceren. Op deze manier kan je op de meest efficiënte wijze elke voorraadverplaatsing van inkoop naar magazijn tot en met de verkooporder opvolgen. Ook het traceren van grote hoeveelheden serienummers in de supply chain wordt op deze manier zonder probleem mogelijk gemaakt, waar ze zich ook mogen bevinden!

Altijd de beschikking over heldere en complete rapportages

Last but not least zorgt het toepassen van Odoo voorraadbeheer binnen je onderneming er eveneens voor dat je slimmere beslissingen zal kunnen nemen. Dit niet in het minst door de aanwezige, real-time dynamische rapporten die er aan je voorgeschoteld worden. Deze rapporten kan je eenvoudig opslaan en bovendien ook met iedereen delen. Het spreekt voor zich dat je op deze manier belangrijke informatie ten allen tijde binnen handbereik kan houden. Dit overigens ook nog eens in volledig gepersonaliseerde dashboards! Het mag dan ook duidelijk zijn, til jouw voorraadbeheer naar een hoger niveau door te kiezen voor deze ongelofelijk interessante en uitermate veelzijdige Odoo module.

Robin

Robin

Robin is bij Demolium actief als IT consultant en developer. Zijn expertise ligt bij het implementeren van ERP en CRM oplossingen, en het ontwerpen en ontwikkelen van complexe online applicaties.