SuiteCRM – ’s werelds populairste open-source CRM software

Wie op zoek is naar klantrelatiebeheer software kan eigenlijk niet anders dan op een zeker ogenblik uitkomen bij SuiteCRM. Dit stukje software staat er namelijk om bekend ’s werelds populairste optie te zijn op vlak van digitaal klantrelatiebeheer. Het betreft hier dan ook een volwaardige CRM welke ook nog eens over een bijzondere flexibiliteit beschikt. Deze flexibiliteit zorgt er voor dat ze ten allen tijde weet te voldoen aan de eisen die worden vooropgesteld door verschillende soorten bedrijven.

Voor SuiteCRM geldt bovendien dat ze kan worden geïnstalleerd op de eigen servers van de onderneming, maar dat ze ook in de cloud kan worden geïnstalleerd. Voor welke oplossing er ook wordt gekozen, in de praktijk is het altijd zo dat bedrijven ten allen tijde de volledige controle blijven behouden over hun eigen klantgegevens. SuiteCRM staat er om bekend over dezelfde kracht en mogelijkheden te beschikken als Salesforce en Microsoft Dynamics, maar dan wel met het grote (extra) voordeel dat ze over een open-source karakter beschikt.

Bouwen aan een gedetailleerd klantendossier

Het verkoopproces staat er om bekend vaak ongelofelijk complex te zijn. Dit zorgt er onder meer voor dat het belangrijk is om alle kansen die zich voordoen te benutten en vasthoudend te zijn. Het kan in de praktijk echter een behoorlijk grote uitdaging zijn om verkopers optimaal te informeren en op een efficiënte manier aan het werk te kunnen zetten. In eerste instantie maken bedrijven daarvoor vaak gebruik van bijvoorbeeld e-mail, Excel of een agenda, maar dat blijkt niet de juiste keuze te zijn. SuiteCRM gebruiken zorgt er voor dat je tijdens het verkoopproces bouwt aan een klantendossier waarin zich onder meer alle contactpersonen bevinden, de communicatie, de afspraken en de opportuniteiten die zich aanbieden.

Hou altijd voeling met je klanten

SuiteCRM gebruiken zorgt er eveneens voor dat je altijd een bepaalde voeling zal weten te behouden met je klanten. Ook het optimaal kunnen benutten van klantendossiers is namelijk een sterke troef waar je op kan rekenen bij het gebruik van SuiteCRM. Denk hierbij niet alleen aan de mogelijkheid om nieuwsbrieven te versturen aan je klanten, maar ook aan het draaien van rapportages en aan het periodiek herinneren van bepaalde aanbiedingen. Organiseer je met jouw bedrijf af en toe een evenement waar je graag (bepaalde) klanten voor wenst uit te nodigen? Ook dat kan zeer eenvoudig gebeuren met de SuiteCRM software.

Perfect te koppelen met andere systemen

In de praktijk is het doorgaans zo dat een CRM dienst doet als centrale plaats voor informatiehuishouding rondom klanten. Dit zorgt er voor dat het eveneens zeer gebruikelijk is om de CRM te gebruiken als gegevensbron voor andere processen. Denk hierbij niet alleen aan ERP, maar ook aan administratie en aan marketing en tal van andere kernbezigheden in een bedrijf. Je zal kunnen vaststellen dat SuiteCRM in de praktijk uitstekend uitbreidbaar is. Dit betekent onder meer het volgende:

  • Het is mogelijk om andere applicaties te koppelen door middel van een eventueel beschikbare API;
  • Het is mogelijk om aangemaakte facturen in het CRM rechtstreeks te synchroniseren met het boekhoudpakket waar je gebruik van maakt;
  • Er kunnen e-maillijsten worden opgesteld op basis van bepaalde zoekopdrachten;

Bovenstaande maakt duidelijk dat de SuiteCRM klantrelatiebeheer software in de praktijk perfect kan worden gecombineerd met andere software waar gebruik van wordt gemaakt.

Robin

Robin

Robin is bij Demolium actief als IT consultant en developer. Zijn expertise ligt bij het implementeren van ERP en CRM oplossingen, en het ontwerpen en ontwikkelen van complexe online applicaties.