We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat de boekhouding van een bedrijf erg veel tijd in beslag neemt. Bovendien kan het ook nog eens erg veel geld kosten wanneer je elk aspect van je boekhouding dient uit te besteden aan een professionele accountant. Het kan gelukkig ook anders. Door te kiezen voor Odoo boekhouden zal je kunnen vaststellen dat er je heel wat werk uit handen kan worden genomen. Bovendien wordt je boekhouding zo goed geregeld dat ook de kosten van je accountant of boekhouder gedrukt kunnen worden. Zo sla je met Odoo boekhouden twee vliegen in één klap. Wil jij ook graag ontdekken hoe jouw boekhouding een stuk efficiënter kan worden gemaakt? Maak dan snel kennis met alle voordelen waar je op kan rekenen bij het gebruik van de Odoo boekhoudsoftware!

Wat kan Odoo boekhouden voor jou betekenen?

Op het ogenblik dat je er voor kiest om gebruik te gaan maken van Odoo boekhouden binnen jouw onderneming zal je kunnen vaststellen dat je gelijk een aantal interessante functies ter beschikking krijgt. Enkele van de populairste mogelijkheden van deze software zijn:

  1. Het is mogelijk om synchronisatie op te zetten met je bankafschriften. Dit zorgt er voor dat facturen die zijn betaald ook meteen als dusdanig door het systeem verwerkt kunnen worden.
  1. Odoo boekhouden maakt het mogelijk om je leveranciesfacturen te integreren en te beheren. Op deze manier kan je een duidelijke prognose krijgen van toekomstige vorderingen en kan je, je daar als bedrijf op gaan instellen.
  1. Je hebt de mogelijkheid om op een eenvoudige manier professionele facturen aan te maken. Daarnaast is het mogelijk om periodieke abonnementen in te stellen zodat deze facturen automatisch door het systeem gegenereerd kunnen worden.
  1. De Odoo boekhoudsoftware maakt het mogelijk om het afletteren voor zomaar even 95 procent te automatiseren. Door gebruik te maken van de slimme aflettertool van deze software kan je dan ook ongelofelijk veel tijd besparen.

Verlies nooit meer het overzicht over je boekhouding!

Door gebruik te maken van de Odoo boekhouding module zal je kunnen vaststellen dat je nooit nog het overzicht over je boekhouding zal verliezen. Bovendien zal je wellicht ook aanzienlijk sneller betalingen van klanten kunnen ontvangen. Het versturen van herinneringen gebeurt namelijk met een eenvoudige druk op de knop. Daarnaast is het eveneens mogelijk om follow-ups in te stellen en te automatiseren waardoor je nog sneller je betalingen kan ontvangen. Het spreekt voor zich dat ook dit een belangrijke meerwaarde is die jou als bedrijfsleider heel wat kopzorgen kan besparen.

Ook grote bedrijven maken gebruik van de Odoo boekhoudmodule

Odoo boekhouding is zo veelzijdig dat ze in de praktijk geschikt is voor elk type onderneming om gebruik van te maken. Zowel voor de kleine, middelgrote als echt grote bedrijven geldt dan ook dat ze sterk gebaat kunnen zijn bij het gebruik van deze software. Een bekend voorbeeld is het automerk Toyota. Ook zij koos er voor om Odoo boekhouding te implementeren ter vervanging van haar sterk verouderde systemen. Het opzetten van het systeem en de integratie met haar productiebewerkingen nam amper zes maanden in beslag. Ook dit maakt eens temeer duidelijk hoe ongelofelijk interessant en veelzijdig de Odoo boekhoudsoftware is.

Robin

Robin

Robin is bij Demolium actief als IT consultant en developer. Zijn expertise ligt bij het implementeren van ERP en CRM oplossingen, en het ontwerpen en ontwikkelen van complexe online applicaties.