Klanten beheren en opvolgen in SuiteCRM

Of je nu over een kleine, middelgrote of grote onderneming beschikt, in al deze gevallen zal je het ermee eens zijn dat een optimaal klantenbeheer voor jou van cruciaal belang is. Naarmate je onderneming groeit is het namelijk van cruciaal belang om per klant een goed beeld te blijven hebben van diens noden, wensen en verwachtingen. Bovendien zal je wellicht ook graag bepaalde rapportages willen draaien afhankelijk van de klant in kwestie. Om dit alles zo vlot mogelijk te kunnen laten verlopen wordt het aangeraden om daarvoor gebruik te maken van een zogenaamde CRM. De software SuiteCRM biedt je in ieder geval alle mogelijkheden waar je op vlak van klantenbeheer en klantenopvolging behoeften aan hebt.

Opbouwen van een klantendossier tijdens het verkoopproces

SuiteCRM zorgt er voor dat je reeds tijdens het verkoopproces werkt aan het opbouwen van een klantendossier waarin alle contactpersonen zijn terug te vinden en alle communicatie, de gemaakte afspraken en de mogelijke opportuniteiten die zich afhankelijk van de klant in kwestie voordoen. Het spreekt voor zich dat geen enkele klant dezelfde is. Dit zorgt er voor dat er afhankelijk van de klant in kwestie een zeer gepersonaliseerde aanpak moet worden toegepast. Het bijhouden van bijvoorbeeld de persoonlijke eisen en verwachtingen van klanten en de gemaakte afspraken kan een behoorlijke uitdaging zijn. SuiteCRM zorgt er evenwel voor dat dit zonder probleem en bovendien ook zonder hoge kosten kan worden gerealiseerd.

Het optimaal benutten van klantendossiers

Van zodra je het klantenbestand van je onderneming hebt geïmporteerd in SuiteCRM zal je kunnen vaststellen dat er een ruim aanbod aan mogelijkheden ter beschikking zal worden gesteld. SuiteCRM staat er namelijk om bekend een optimaal beheer van klantendossiers mogelijk te maken. Hierbij krijg je de beschikking over heel wat interessante functies zoals:

  1. Het versturen van een nieuwsbrief naar een bepaald type klant;
  2. Het uitsturen van periodieke herinneringen voor potentiële acties;
  3. De realisatie van bepaalde, specifieke rapportages;
  4. Het versturen van uitnodigingen voor bijvoorbeeld evenementen en vragenlijsten;
  5. Het opslaan van bepaalde informatie voor verschillende afdelingen;

Al deze verschillende mogelijkheden kunnen er voor zorgen dat je er als onderneming veel beter dan voorheen in slaagt om klantendossiers te beheren. Je zal kunnen vaststellen dat er op deze wijze ook extra opportuniteiten worden gecreëerd waardoor je het maximale potentieel uit jouw klantenbestand zal weten te behalen. De juiste software inzetten maakt dus niet alleen het leven voor jouw bedrijf eenvoudiger, daarnaast krijg je in één klap heel wat meer mogelijkheden ter beschikking. Dat is exact wat SuiteCRM jou te bieden heeft.

Perfect te koppelen met andere systemen

Op het ogenblik dat je voor het beheren van je klanten gebruik gaat maken van SuiteCRM zal je daarbij kunnen vaststellen dat er een eenvoudige koppeling kan worden gerealiseerd met andere systemen. Het kan hierbij dan niet alleen gaan om ERP, maar ook om bijvoorbeeld de administratie, marketing en natuurlijk ook nog tal van andere kernbezigheden. Hoe dan ook ben je op zoek naar bepaalde software die jouw klantenbeheer naar een aanzienlijk hoger niveau kan tillen? In dat geval kan SuiteCRM voor jou ongetwijfeld een interessante optie zijn.

Robin

Robin

Robin is bij Demolium actief als IT consultant en developer. Zijn expertise ligt bij het implementeren van ERP en CRM oplossingen, en het ontwerpen en ontwikkelen van complexe online applicaties.