Kennismaking met de nieuwigheden in Odoo 14

Het is algemeen bekend dat Odoo elk jaar opnieuw een nieuwe versie de wereld instuurt. Deze nieuwe versie bestaat onder meer uit standaardmodules en natuurlijk ook updates die worden gelanceerd voor bestaande apps. Het bedrijf doet er steevast alles aan om zich te ontwikkelen en (verder) te verbeteren. Ook met Odoo 14 worden er uiteraard weer menig aantal verbeteringen en nieuwigheden geïntroduceerd. Zou jij deze graag willen ontdekken? Dat kan door je even te verdiepen in de informatie die is terug te vinden hier op deze pagina.

Sterk verbeterde website builder

In de voorgaande versies van Odoo was het reeds mogelijk om een website te bouwen. Met de introductie van Odoo 14 zijn die mogelijkheden nog een stuk uitgebreider geworden. Niet alleen zijn de beschikbare opties uitgebreider geworden, daarnaast heb je nu ook de beschikking over widgets en blokken. Verder valt ook op dat de bloginterface is vernieuwd. Deze interface is een flink stuk toegankelijker geworden waardoor ze door meer mensen te begrijpen is. Daarnaast valt ook op dat er stevige veranderingen zijn doorgevoerd op vlak van SEO. Het spreekt voor zich dat zoekmachine-optimalisatie door de jaren heen alleen maar belangrijker is geworden en daar werd bij de ontwikkeling van Odoo 14 eveneens rekening mee gehouden. De verbeterde promotie-functie maakt het onder meer mogelijk om URL’s aan te passen en te delen via het internet.

Aanpassingen aan de CRM module

Met de introductie van Odoo 14 werden er ook enkele aanpassingen doorgevoerd aan de CRM module. Je hoeft bijvoorbeeld niet langer meer te zoeken naar bepaalde informatie over je bedrijf. Deze bevindt zich vanaf nu altijd binnen handbereik. De nieuwe inzichten die worden verstrekt kunnen je bovendien helpen om tot betere beslissingen te komen. Het unieke dashboard dat je kan samenstellen zorgt er voor dat je in één oogopslag een correct beeld krijgt over je onderneming. De zogenaamde ‘list view’ functie maakt overigens ook meteen duidelijk welke activiteiten er allemaal op de planning staan.

De Business Intelligence Tool

Nog een vernieuwing die met Odoo 14 wordt geïntroduceerd is de zogenaamde Business Intelligence-tool. Deze maakt het mogelijk om aanzienlijk sneller te kunnen werken. De nieuwe versie wordt bovendien geleverd met een intuïtieve tool die het mogelijk maakt om rapporten te maken die automatisch bijgewerkt kunnen worden. Elke nieuwe lead die dan wordt gerealiseerd kan volledig automatisch worden toegevoegd aan de rapportage.

Het eenvoudig opschonen van gegevens

Het mag duidelijk zijn dat Odoo met de Odoo 14 versie enkele nieuwe, fantastische verbeteringen heeft ontwikkeld. Zo is er nu ook een ‘Data Cleaning-app’ beschikbaar waarmee de gegevens opgeschoond kunnen worden. Deze app beschikt over een zeer veelzijdige werking, namelijk:

  • Ze helpt bij het detecteren en herstellen van onjuiste gegevens;
  • Ze maakt het mogelijk om onjuiste of bijvoorbeeld dubbele gegevens te verwijderen;

De Data Cleaning-app zal alle wijzigingen en samenvoegingen voorstellen waarna deze kunnen worden verwerkt om bijvoorbeeld verouderde gegevens te verwijderen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, de introductie van Odoo 14 brengt ongelofelijk veel nieuwe, zeer interessante mogelijkheden met zich mee.

Robin

Robin

Robin is bij Demolium actief als IT consultant en developer. Zijn expertise ligt bij het implementeren van ERP en CRM oplossingen, en het ontwerpen en ontwikkelen van complexe online applicaties.