Het kiezen van een ERP leverancier

Menig aantal bedrijven maken op een zeker ogenblik de keuze om op zoek te gaan naar een geschikte ERP leverancier. Door de jaren heen hebben tal van verschillende bedrijven er voor gekozen om een ERP-systeem te laten ontwikkelen. ERP staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Het gaat hierbij dus concreet om een softwarepakket welke het mogelijk maakt om belangrijke informatie van verschillende afdelingen binnen een bedrijf samen te brengen. Het automatiseren van bedrijfsprocessen kan er uiteindelijk toe leiden dat de productiviteit aanzienlijk kan worden verhoogd terwijl de kosten binnen de perken kunnen worden gehouden. Ben jij ook op zoek naar een ERP leverancier voor jouw bedrijf? Verdiep je dan zeker en vast even in de informatie die je hieronder terug kan vinden.

Waarom ERP software ook voor jouw bedrijf interessant kan zijn

Dat steeds meer bedrijven op een zeker ogenblik op zoek gaan naar een geschikte ERP leverancier is het gevolg van de vele interessante voordelen waar je bij een dergelijke partij op kan rekenen. De software die zij aanbieden zorgt er concreet voor dat er binnen je onderneming op meerdere manieren een significante meerwaarde kan worden gerealiseerd. Het gaat hierbij concreet om de voordelen zoals hieronder aangegeven:

  1. ERP software komt een effectieve bedrijfsvoering alleen maar ten goede;
  2. Het inzetten van deze software zorgt voor tijd- en kostenbesparing;
  3. Er wordt een duidelijk overzicht met realtime van alle afdelingen getoond;

De bovenstaande voordelen zijn natuurlijk ongelofelijk interessant. Dit gezegd hebbende is het wel van belang dat je kiest voor het meest optimale pakket. Wanneer je dat niet doen is het namelijk mogelijk dat je een deel van de meerwaarde van deze software zal verliezen.

Welke ERP leveranciers bestaan er allemaal?

Bovenstaande brengt ons eigenlijk bij de hamvraag van dit artikel, namelijk wat is nu precies de beste ERP leverancier? Verschillende softwarepakketten hebben door de jaren heen hun kwaliteit en betrouwbaarheid en dus hun meerwaarde duidelijk weten te bewijzen. Enkele ERP systemen die mogelijks bekend in jouw oren klinken zijn de volgende:

  • SAP Business One;
  • NetSuite;
  • Odoo;
  • Axelor;

Een zeer belangrijk aandachtspunt met betrekking tot het kiezen van de juiste ERP software heeft betrekking tot de manier waarop de software concreet tegemoet kan komen aan de vooropgestelde eisen van de onderneming die ze gaat inzetten. Deze eisen kunnen een verschillend karakter hebben. Zo is het mogelijk dat ze bijvoorbeeld financieel getint zijn, maar kunnen ze ook de focus leggen op het praktische aspect. In beide gevallen merken we op dat de Odoo software het absolute neusje van de zalm is.

Odoo, wellicht de beste ERP software op de markt

De open source software Odoo slaagt er in om een geschikte oplossing te bieden voor elk bedrijf die gebruik wil gaan maken van ERP software. Het valt daarbij op dat deze software eigenlijk vooral uitstekend schaalbaar is. Dit betekent in de praktijk dat ze zowel kan worden ingezet door mensen die bijvoorbeeld slechts een blog willen als door bedrijven die nood hebben aan de meest complete ERP software. De software is ongelofelijk flexibel en kan daardoor uitstekend worden aangepast aan het MKB of aan grote ondernemingen.

Robin

Robin

Robin is bij Demolium actief als IT consultant en developer. Zijn expertise ligt bij het implementeren van ERP en CRM oplossingen, en het ontwerpen en ontwikkelen van complexe online applicaties.