3 concrete voordelen van Magento webshops

Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende manieren om een webshop te laten ontwikkelen. Daarbij kan er gebruik worden gemaakt van tal van uiteenlopende systemen. Sinds jaar en dag is het Magenta CMS echter één van de meest interessante en tevens ook populairste opties. Dat heeft alles te maken met de ongekende prijs-kwaliteitverhouding waar dit platform over beschikt. In de basis is Magento helemaal gratis te gebruiken. Dit voorkomt dat je rekening dient te houden met hoge kosten voor de ontwikkeling van jouw eigen webshop. De enige kosten waar je rekening mee moet houden zijn deze voor je webhosting en de domeinnaam die je wenst te registreren. Ook wanneer je een bepaalde uitbreiding aan je webshop op maat wil laten ontwikkelen zou dit de nodige extra kosten met zich mee kunnen brengen. Overweeg jij ook om gebruik te gaan maken van dit platform? Dan zal ook jij met zekerheid kunnen rekenen op de drie concrete voordelen zoals hieronder op een rijtje gezet.

1.) Magento is een kwalitatief alles-in-een platform

Het open-source karakter van Magento zorgt er in eerste instantie voor dat er niet alleen zeer veel gebruikers, maar ook ontwikkelaars voor bestaan. Elk probleem waar je mogelijks bij het gebruik van deze software tegenaan loopt kan dan ook op een efficiënte manier worden opgelost. Wellicht is de vraag waarmee je zit ook al eens eerder gesteld en kan je op het internet dan ook meteen een passend antwoord terugvinden. Het alles-in-een karakter waar je webshop over beschikt zorgt er ook voor dat je met Magento perfect een volledig Nederlandstalige webwinkel kan maken zonder dat je daar veel extra werk en tijd in hoeft te investeren. Ook dat is voor Nederlandse webwinkel eigenaars uiteraard zeer interessant.

2.) Magento is ongelofelijk schaalbaar

Op het moment dat je online producten gaat verkopen spreekt het voor zich dat het wellicht jouw doelstelling is om te kunnen groeien. Des te meer producten je verkoopt, des te groter uiteraard ook de omzet van je onderneming zal worden. Ook op dit vlak weet Magento uitstekend tegemoet te komen aan de vooropgestelde verwachtingen van haar gebruikers. Dit platform staat er namelijk om bekend ongelofelijk schaalbaar te zijn. Met andere woorden, zou je graag jouw webwinkel (internationaal) willen uitbreiden? Dan beschikt Magento daarvoor over enkele ingebouwde mogelijkheden om dit eenvoudig te kunnen realiseren. Denk hierbij niet alleen aan het toevoegen van extra talen, maar ook aan extra valuta’s. Ook wanneer je dus op zoek bent naar prima schaalbare webwinkelsoftware kan de keuze voor Magento absoluut de moeite meer dan waard zijn.

3.) Magento is financieel ongelofelijk toegankelijk

Zoals in de inleiding van dit blogartikel reeds aangegeven is een andere sterke troef van Magento het financieel zeer toegankelijke karakter waarover ze beschikt. Heel wat beginnende ondernemers vrezen nog altijd dat het opzetten van een webwinkel ongelofelijk duur is. Magento bewijst echter keer op keer dat, dat helemaal niet het geval hoeft te zijn. De basis is er al waardoor deze niet meer hoeft te worden ontwikkeld. Dit zorgt er op zich reeds voor dat je bent verzekerd van een aanzienlijk scherpere kostprijs dan wanneer je een volledige webshop op maat zou laten ontwikkelen. De enige ontwikkelingskosten waar rekening mee dient te worden gehouden zijn dan ook deze voor een unieke template en eventuele bijzondere functionaliteiten die je aan je webshop wenst toe te voegen.

Robin

Robin

Robin is bij Demolium actief als IT consultant en developer. Zijn expertise ligt bij het implementeren van ERP en CRM oplossingen, en het ontwerpen en ontwikkelen van complexe online applicaties.